Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Přikryl měl nastoupit do vězení, dosud se tak nestalo

Věznice
Věznice
Foto: Pixabay

Brno - Bývalý ředitel brněnských strážníků Jaroslav Přikryl měl do věznice v Brně-Bohunic nastoupit v pátek do půlnoci, stále se tak nestalo.

Česká televize na svém webu uvedla, že Přikryl je hospitalizován ve Fakultní nemocnici Brno, která to ale nepotvrdila.

Podle mluvčí věznice Dany Krejčířové platí praxe, že by právníci nemocného měli poslat soudu lékařské zprávy, soud je přepošle vězení a lékaři vyhodnotí, zda vězení je schopné se o něj postarat.

Podle mluvčí brněnského soudu Petry Hovorkové byl Přikryl opětovně vyzvaný k nástupu do výkonu trestu. V pátek podle Hovorkové přišla k soudu zpráva o tom, že odsouzený je hospitalizovaný, kdy k tomu nebyla předložena jediná lékařská zpráva kromě toho, že je hospitalizován kvůli změně zdravotního stavu, uvedla Hovorková. Podle ní se tak nyní čeká na zprávu věznice. Ta si v mezidobí podle Hovorkové vyžádala zprávy o zdravotním stavu odsouzeného. Čeká se podle ní také na stanovisko věznice, zda jsou schopni zajistit výkon trestu i při hospitalizaci odsouzeného.

Bývalý ředitel strážníků byl potrestán za to, že 20 známým zahladil dopravní přestupky tak, aby za ně neplatili pokuty. Vše se řešilo domluvou. Městský soud v Brně Přikryla poslal na 1,5 roku do vězení. Stejný soud později trest zvýšil o dva měsíce prostřednictvím souhrnného trestu. Rozhodnutím Krajského soudu v Brně se trest ale nakonec znovu snížil na 1,5 roku vězení. Loni Přikryl neúspěšně podal dovolání k Nejvyššímu soudu. Přikryl podal stížnost i k Ústavnímu soudu, ten v jeho věci zatím nerozhodl.

Témata:  Jaroslav Přikryl věznice Brno

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 21:42

Soud zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy