Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Exšéf brněnské městské policie Přikryl byl propuštěn z vězení

soudy
soudy
Foto: Pixabay

Brno - Jaroslav Přikryl, někdejší šéf Městské policie Brno, je venku z vězení. Informoval o tom server iROZHLAS.cz. Přikryl si trest odpykával v břeclavské věznici.

Okresní soud Břeclav dnes Přikryla propustil po odpykání třetiny trestu za zahlazování pokut známých. Za zneužití pravomoci dostal 1,5 roku vězení. Vinu popíral a trest se snažil zvrátit. Opakovaně žádal o odklad výkonu trestu ze zdravotních důvodů.

Přikryl do věznice nastoupil loni koncem října. „Dnes u zdejšího soudu proběhlo zasedání, kde se rozhodlo o podmínečném propuštění pana Jaroslava Přikryla. Byl propuštěn z výkonu trestu," uvedla pro Radiožurnál pracovnice soudu Lenka Konečná bez bližšího zdůvodnění.

Okresní státní zástupce Jiří Zemek dodal, že nebyl důvod Přikrylovu žádost zamítnout. Přišla po vykonání třetiny trestu, což zákon umožňuje. Přikryl se prý ve vězení choval vzorně a i u soudu opakoval, že činu lituje. Nyní se nesmí ve zkušební době 2,5 roku dopustit žádného trestného činu.

Přikryl dostal trest za to, že 20 známým zahladil dopravní přestupky tak, aby za ně neplatili pokuty. Vše se řešilo domluvou.

Témata:  Jaroslav Přikryl soudy věznice

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 16:59

Asii zasáhlo extrémní počasí. Teploty zabíjí desítky lidí

Thajské úřady varovaly ve čtvrtek před novou vlnou veder, v důsledku kterých v této zemi přišlo od začátku roku o život už nejméně 30 lidí. Podle agentury AP se extrémní vedra očekávají v metropoli Bangkok, ale také na severu a severovýchodě země. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy