Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Díky vládě ČSSD kraje neprosperují, alepuje na voliče Fiala

Petr Fiala na 26. kongresu ODS
Petr Fiala na 26. kongresu ODS
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

České Budějovice - ČSSD vládne krajům už osm let. Podle předsedy opoziční pravicové ODS Petra Fialy regiony stagnují a nevyužívají hospodářskou prosperitu posledních let.

Fiala tvrdí, že občanští demokraté nabízejí výhodnější alternativu. "Je na vás, abyste hlasovali tak, aby se opět neprojedla prosperita, abychom investovali do naší budoucnosti, abychom využili ekonomický růst, který v České republice je," naléhal Fiala na závěrečném stranickém mítinku před víkendovými krajskými a senátními volbami v Českých Budějovicích.

Podle něj za hospodářskou prosperitou stojí aktivní a pracovití občané a nikoliv nynější česká vláda.

Fiala kritizoval premiéra Bohuslava Sobotku (ČSSD) a vicepremiéra a předsedu ANO Andreje Babiše. "Doufám, že se o víkendu konečně postavíme Sobotkovi, Babišovi a všem těm, kteří dneska projídají naši dobrou budoucnost," prohlásil předseda občanských demokratů.

ODS v kampani v krajích vsadila na hlavní heslo Zjednodušme to. "Potřebujeme mít jednodušší podmínky pro podnikání, jednodušší daňový systém a méně byrokracie. Chceme stát, který bude skutečně sloužit lidem," prohlásil Fiala.

"Když si chcete založit firmu, musíte jít za notářem, do banky, na živnostenský úřad, na soud a na finanční úřad. Vše stojí mnoho času a peněz, které nemůžete věnovat podnikání. Při vyřízení živnostenského listu povedou vaše kroky také na živnostenský úřad, který – pokud máte štěstí – za vás zbylé úkony vyřídí. Zároveň musíte zaplatit správní poplatek. Založení živnosti z domova však stále není možné. Stejně tak zaplacení poplatku platební kartou po internetu," uvádí ODS na svém webu příklad, jak stát háže podnikatelům klacky pod nohy.

Témata:  Petr Fiala ODS Krajské volby

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 16:06

Protest v RTVS. Zaměstnanci požadují zachovat svobodnou veřejnoprávní instituci

Situace na Slovensku se rychle mění. Zaměstnanci RTVS vydali protestní prohlášení a to krátce po schválení zákona o STVR Ficovou vládou.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy