Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zelení a Piráti podle Stropnického mohou uspět tam, kde šli společně

Matěj Stropnický /SZ/
Matěj Stropnický /SZ/
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Zelení a Piráti by mohli uspět podle předběžných výsledků především tam, kde šli společně. Jde o Královéhradecký kraj a nyní bojujeme o výsledky v Jihomoravském kraji, řekl ČTK předseda Strany zelených Matěj Stropnický.

V senátních volbách se podle něj prokázala schopnost zelených představit veřejnosti zajímavé osobnosti. Do druhého kola totiž postupují tři kandidáti, z nichž jeden je členem Strany zelených. Od voleb také očekávají vznik vlastního senátního klubu.

"Senátní volby naplňují naše očekávání. Co se týče krajských voleb, je jednoznačným vítězem ANO, a to je pro mě zklamání," řekl Stropnický.

Dosavadní působení hnutí ANO v Praze podle něj zatím žádnou změnu a posun nepřineslo. Bohužel voliči si to musejí vyzkoušet v každém kraji asi zvlášť, konstatoval.

Témata:  Matěj Stropnický Strana zelených Česká pirátská strana

Aktuálně se děje

20. května 2024 18:44

20. května 2024 13:17

Pavel tlačí na přijetí eura. Česko podle něj nemá na výběr

Prezident Petr Pavel na konferenci ReVize Česka zdůraznil klíčový argument pro přijetí eura – charakter české ekonomiky, která je výrazně exportní a většinu své produkce uplatňuje v eurozóně. Podle Pavla je ekonomická budoucnost a prosperita České republiky výrazně provázána s eurozónou.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy