Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Za mandáty dostane nejvíce peněz ANO

Třetí celostátní sněm hnutí ANO
Třetí celostátní sněm hnutí ANO
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Za mandáty získané v krajských volbách dostane nejvíc peněz hnutí ANO. Se svými novými 176 krajskými zastupiteli mu bude náležet roční příspěvek od státu 44 milionů korun.

Druhá ČSSD si proti předchozím krajským volbám v roce 2012 pohorší zhruba o 17 milionů na 31,25 milionu korun. Vyplývá to z výpočtu ČTK.Třetí KSČM však přijde asi o polovinu peněz. Zatímco výsledky minulých voleb jí zajistily příspěvek 43,2 milionu, tentokrát získá jen 21,5 milionu.Od příštího roku se částka za mandát krajského zastupitele, kterou vyplácí stát z rozpočtu, zvyšuje z nynějších 237.500 korun na 250.000 korun. Parlament toto zvýšení schválil letos v novele zákona o politických stranách.Návrh státního rozpočtu počítá pro příští rok s tím, že politické strany dostanou půl miliardy korun. Loni dostaly 483 milionů, o rok dříve to bylo 531 milionů korun.

Témata:  Andrej Babiš Hnutí ANO Krajské volby

Aktuálně se děje

8. května 2024 20:32

Putinův mluvčí nechce přiznat, že za pokusem o vraždu Zelenského stojí FSB

Kreml uvedl, že nemá žádné prohlášení k ukrajinským tvrzením, že Kyjev překazil plán ruské Federální bezpečnostní služby (FSB) provést atentát na ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy