Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Do jednávání v Ústeckém kraji se zapojila i ČSSD

38. sjezd České strany sociálně demokratické
38. sjezd České strany sociálně demokratické
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Ústí nad Labem - Hnutí ANO chce mít o podobě nové koalice v Ústeckém kraji jasno do středy. ČTK to řekl krajský předseda hnutí a člen vyjednávacího týmu Jan Richter.

ANO, které volby v kraji vyhrálo, bude jednat se všemi stranami, spolupráci už nabídlo komunistům. Do vyjednávání se dnes vložila ČSSD. Sešla se s komunisty a zástupci koalice SPD-SPO.

Vítěz voleb se už v neděli sešel s druhými komunisty a nabídnul jim spolupráci. Krajské předsednictvo hnutí ANO dnes dalo podle Richtera vyjednávacímu týmu mandát k dalším jednáním. ANO preferuje koalici dvou stran, sejít se chce ale i s třetí ČSSD. Koalice ANO a KSČM by měla v pětapadesátičlenném zastupitelstvu 33 hlasů.

"Většina dvou politických subjektů má větší šanci měnit, než když je tam subjektů více. Ale není nic uzavřeného. Pokud se najdou shody, může se to utvořit ve větším počtu a může to fungovat," řekl ČTK Richter. Jasno o podobě budoucí spolupráce chce mít do poloviny tohoto týdne. "Rádi bychom měli jasno nejpozději ve středu," doplnil Richter.

Témata:  Ústecký kraj Sociální demokracie (SOCDEM) Hnutí ANO

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

27. dubna 2024 15:39

Rutte získává důležitou podporu na své cestě do křesla šéfa NATO

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan v pátek prohlásil, že od nového generálního tajemníka Severoatlantické aliance (NATO) očekává, že upřednostní řešení obav Turecka souvisejících s terorismem. Řekl to v Istanbulu během setkání s vedoucím kandidátem na post šéfa NATO, dosluhujícím nizozemským premiérem Markem Ruttem, který je na návštěvě v Turecku v rámci snah o získání podpory pro svou kandidaturu.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy