Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Komárek se naštval a začal nadávat politickým protivníkům

Martin Komárek /ANO/
Martin Komárek /ANO/
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha – V některých krajích už po víkendových volbách mají jasno o koalici na další čtyři roky. Nejméně ve dvou krajích, kde hnutí ANO zvítězilo, nakonec strana zůstane v opozici. Právě tomuto tématu se ve svém příspěvku „Bláhová spiknutí malých hadů“ na Facebooku věnuje poslanec ANO a někdejší komentátor Martin Komárek.

„Kdybych byl ještě komentátorem, napsal bych o vyjednávání po krajských volbách tohle: O hnutí Ano si můžete myslet, co chcete. Můžete být otřeseni z toho, jak krájelo socialistům kraje. Přes to byste se ale měli otřást mocněji nad pokrytectvím poražených, kteří se snaží dát dohromady koalici neschopných proti vítězům," naráží Komárek na dění na Karlovarsku a Pardubicku.

Podle něj existují hned dva důvody, proč obejít vítěze, jeden je přitom horší než druhý. „Ten první: zachovat aspoň zbytky prebend. Ten druhý: zakrýt minulé zločiny a hříchy. Novináři píší totiž málo o tom, kolik míst a místeček, pašalíků a sinekur se nabaluje na křesla krajských radních. Nevýznamní podržtaškové dostávají peníze z výborů, ze správních rad, poradné... Ti by se měli ocitnout na suchu? Nestane se z nich zarytá armáda sobotkobijců či dokonce filipoborců?" spustil zostra politik.

„Je veřejným tajemstvím, že na krajích létají milióny okny, že se z krajských peněz podporují politické kampaně. Ale nemluvme jen o tom nejhorším: spousta peněz se prostě jen prošustruje. Ale není vlastně neschopnost z hlediska občanů stejně škodlivá, jako kriminální činy? Nejnižší pohnutky zakrývají malí hadi vznešenými slovy o programové shodě, o obavách z nováčků, o personálních vazbách...kdyby pozorovatel zdejší scény nebyl po pětadvaceti letech otrlý, udělalo by se mu zle," píše Komárek.

Cituje také francouzského diplomata Talleyranda, kterému bývá připisován výrok: „Je to horší než zločin, je to pitomost". „Platí to i v případě spiknutí našich malých hadů. Jejich souručenství strachu a měšce je odsouzeno k zániku. Politika nemá mnoho zákonů. Vždy ale platí, že ti, kdo se spřáhnou proti vítězi, tedy proti vůli většiny, se potáží se zlou. Kdyby se hradečtí, pardubičtí a další satrapové vydali na nedaleké Slovensko, mohli by vidět svou budoucnost: Poražení, kteří spolčili proti Robertu Ficovi, dnes neexistují a Robert Fico vyrostl až k nebi... ...jenže malí hadi vidí jen na dno své peněženky," dodává poslanec hnutí ANO.

Témata:  Martin Komárek Hnutí ANO Krajské volby

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy