Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Pithart promlouvá Sobotkovi do duše: Chce to odvahu

Petr Pithart
Petr Pithart
Foto: Reprofoto ČT

Praha - Bývalý premiér a senátor Petr Pithart (KDU-ČSL) vyzval premiéra Bohuslava Sobotku (ČSSD) k větší odvaze při vystupování.

Po nedávné porážce v krajských volbách by podle něj měl předseda sociální demokracie hrát v zájmu své politické budoucnosti vabank. Pithart se tak vyjádřil v dnešním pořadu České televize Interview 24.

Sociální demokracie, která měla v minulém funkčním období jedenáct hejtmanů, zvítězila pouze v Jihočeském kraji a na Vysočině. Vyvolalo to spekulace o Sobotkově budoucnosti v čele strany.

Pithart připustil scénář, že Sobotka i po jarním sjezdu zůstane předsedou a doplatí až na sněmovní volby na podzim 2017. Pro odvrácení pádu by měl současný premiér podle Pitharta vystupovat razantněji. "Právě proto, že je nyní v takové tísni, by měl trochu víc riskovat a hrát trochu víc vabank," řekl předseda federální vlády z let 1990 až 1992.

Témata:  Petr Pithart Bohuslav Sobotka

Aktuálně se děje

5. května 2024 8:22

Kyjev s naší pomoci může na Rusy opět útočit v roce 2025, věří Bílý dům

Ukrajina se schválenou vojenskou pomocí Spojených států udrží obranu a v roce 2025 může i zaútočit, uvedl poradce Bílého domu pro národní bezpečnost Jake Sullivan.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy