Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Moravskoslezský kraj má svou koalici, vládnout bude ANO, KDU-ČSL a ODS

Třetí celostátní sněm hnutí ANO
Třetí celostátní sněm hnutí ANO
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Ostrava - Zástupci ANO, KDU-ČSL a ODS v pondělí podepíší v Moravskoslezském kraji koaliční smlouvu. Hejtmanem bude rektor Vysoké školy báňské-Technické univerzity Ostrava a krajský lídr ANO Ivo Vondrák.

Bude mít osm náměstků. Prvním náměstkem bude lídr KDU-ČSL Lukáš Curylo, který bude mít na starosti kulturu a památkovou péči. V jedenáctičlenné radě bude míst ANO šest míst, KDU-ČSL tři a ODS dvě křesla. Ustavující zastupitelstvo by se mělo konat 1. listopadu. Vondrák to řekl ČTK po dnešním jednání tří koaličních stran, které trvalo jen hodinu.

Za ANO budou hejtmanovými náměstky Jaroslav Kania, Martin Gebauer, Jan Krkoška a Jarmila Uvírová a členkou rady Radomíra Vlčková. Kania bude mít na starosti finance, investice a majetek, Gebauer zdravotnictví, Krkoška regionální rozvoj a turistický ruch a Uvírová životní prostředí a zemědělství.

Za KDU-ČSL bude dalším náměstkem Jiří Navrátil, který se bude starat o sociální oblast, a členem rady Vít Slováček. Za ODS budou hejtmanovými náměstky Jakub Uncuka, jehož rezortem budou chytrý region a doprava, a Stanislav Folwarczny, který bude mít na starosti školství.

Témata:  Moravskoslezský kraj koalice Ostrava

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 19:40

Škola Michael vychovává špičku současné mladé fotografie

Když získáte ocenění v prestižní soutěži Fotograf roku, kterou každoročně pořádá Asociace profesionálních fotografů ČR, je to velký úspěch. Dvacetiletý Matyáš Páleníček, čerstvý absolvent Střední školy reklamní a umělecké tvorby Michael, nedávno tuto cenu získal, a to v kategorii do 30 let.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy