Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ruský hacker, který měl útočit na USA, byl zadržen v Praze

Útok hackera, ilustrační fotografie
Útok hackera, ilustrační fotografie
Foto: Pixabay

Praha – Mezinárodně hledaný ruská hacker, který měl údajně napadat cíle v USA byl dopaden v Praze. Zadrželi jej čeští policisté zadrželi ve spolupráci s americkým Federálním úřadem pro vyšetřování (FBI).

„Díky rychlému toku informací byl muž zadržen již 12 hodin po přijetí první operativní informace. Na území ČR se pohyboval luxusním vozem v doprovodu své přítelkyně," uvedla policie.

K samotnému zadržení došlo podle poliejního prezídia v jednom z hotelů v centru Prahy. „Hledaný byl zákrokem policistů natolik překvapen, že nekladl žádný odpor," uvedl mluvčí  David Schön.

Bezprostředně po zadržení se u muže projevil kolapsový stav a policisté mu museli neprodleně poskytnout první pomoc a nakonec byl hospitalizován v nemocnici. Městský soud v Praze rozhodl o mužově vzetí do vazby. O vydání hackera do USA boudo nyní rozhodovat justiční orgány.

Témata:  hacker Policie ČR Rusko

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 21:42

Soud zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy