Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Tomáš Klus se rozjel: Stydím se za naše politiky

Klus, Tomáš
Klus, Tomáš
Foto: Facebook

Praha – Kromě politiků se k návštěvě dalajlámy vyjadřují o další osobnosti společenského života. Jednou z nich je zpěvák Tomáš Klus. Ten se poměrně ostře pustil do těch politiků, kteří se s tibetským duchovním vůdcem odmítli setkat.

„Dnes nám opět naše politická reprezentace dala Dalajlámovým nepřijetím důvod k zamyšlení nad tím, jaký morální kredit vlastně mají ti, které jsme si zvolili. Já osobně se stydím a Jeho Svatost zde srdečně vítám a jsem ve vší úctě," uvedl na sociálních sítích zpěvák.

Jeden z uživatelů mu však opáčil, že nechápe, proč by nemohli mít lidí svůj názor a říct, že si nepřejí se s někým setkat. „Jde o to, jaká motivace je za oním 'názorem'. Tahle motivace je rudá, páchne krví a má mnoho nul. Jsme malá země, o to větší by proto měla být naše srdce," myslí si Klus.

Později umělec na svém profilu sdílel velmi diskutované prohlášení nejvyšších ústavních činitelů,.Prezident Miloš Zeman, předseda Senátu Milan Štěch ČSSD), Hamáček a předseda vlády Bohuslav Sobotka (ČSSD) v něm uvedli, že setkání několika českých politiků s dalajlamou nejsou výrazem změny oficiální politiky Česka. Považovali by za nešťastné, aby byly takto kýmkoliv vnímány. Vztahy ČR a Číny jsou podle nich velmi přínosné a užitečné a je v zájmu země je nadále intenzivně rozvíjet.

K němu přidal text své písně „Žabí Král", ve které mimo jiné zpívá, že „Žába, co ve tmě zuby cení, v místech, kde pramení voda čirá, nechá tě hodiny žízní zmírat a prstíčkem hrabat. Kdo prosí ji o milost,  toho má v moci jak lacinou děvku  zlomenou v bocích."

Témata:  Tomáš Klus H. H. Dalajlama

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 14:39

V Česku se potvrdily stovky nových případů černého kašle

V Česku během uplynulého týdne přibylo dalších 1494 nových případů černého kašle, uvedl Státní zdravotní ústav (SZÚ) v pondělí. Celkem se od začátku letošního roku potvrdilo téměř 7900 případů onemocnění. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy