Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Policie zadržela ruského hackera, který údajně útočil na cíle USA. Kreml o ničem neví

Rusko
Rusko
Foto: Pixabay

Praha/Moskva - Česká policie zadržela ve spolupráci s FBI v Praze ruského občana, který je podezřelý z hackerského útoku na cíle v USA. Moskva však překvapivě o ničem neví.

"Policisté odboru pátrání služby kriminální policie a vyšetřování Policejního prezidia opět úspěšně spolupracovali s Federálním úřadem pro vyšetřování (FBI). Cílem policistů byl tentokrát ruský občan, podezřelý z hackerských útoků na cíle v USA. Na hledaného byl Interpolem vydán tzv. RED NOTICE," uvedla policie v tiskové zprávě.

Muž byl zadržen 12 hodin po přijetí první informace. K zadržení došlo v jednom z hotelů v centru Prahy. Muž při zatýkání nekladl žádný odpor. Po zadržení muž zkolaboval. Byl proto hospitalizován v nemocnici.

Zadržený muž podle policie pobýval v České republice se svou přítelkyní. Po Praze se údajně pohyboval v luxusním voze.

Rusko však dodnes nemá o zadrženém muži žádné informace. "Nemáme o tom žádnou informaci," řekl novinářům mluvčí ruského prezidenta Dmitrij Peskov.

Témata:  hackeři Rusko

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy