Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Mánie přišla i do Čech. Šílení klauni začali útočit

Klaun, ilustrační fotografie
Klaun, ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Praha - Světem hýbe nový trend, útočníci v maskách šílených klaunů. Vlna napadení se nyní dostala i do Česka a místní policie je nucena řešit první případ.

Vlna klaunských útoků začala ve Spojených státech. Šestého září ohlásil místní deník ve městě Greensboro, které leží jen kousek od Winston-Salemu, že jeden z místních obyvatel pronásledoval s mačetou "osobu v děsivé klaunské masce, červené kudrnaté paruce, žluté puntíkované košili, modrých klaunských kalhotách a klaunských botách".

V alabamském Flomatonu museli uzavřít školu po výhrůžkách od klauna, které se objevily online. Středoškolák z města Athens v Georgii by zatčen, protože do školy donesl nůž, aby se před klauny mohl bránit.

Epidemie útoků dorazila i do evropskéch zemí. Jeden incident se stal ve čtvrtek večer v německém městě Wesel v Severním Porýní-Vestfálsku. Žena (48) tam venčila psa, když před ni z křoví vyskočil klaun s motorovou pilou.

Ještě nepříjemnější bylo setkání mladíka (19) s postavou, která běžně přináší jen smích. Muže v Rostocku na severu Německa totiž klaun s baseballovou pálkou dnes brzy ráno napadl a zranil. Ve stejném městě vyběhl klaun, vyzbrojený tentokrát nožem, i na chlapce (15), kterému se však podařilo utéct.

Nyní klauni začali útočit i v Česku, konkrétně v Ústí nad Orlicí. Člověk převlečený za šíleného klauna hodil proti jedoucímu autu hadrovou panenku a ačkoliv žádnou škodu neudělal, posádku pořádně vyděsil. Policie teď zjišťuje, čí tvář se skrývá pod maskou.

Přepadení klaunem přitom nejsou nic nového ani v Česku. Policie stále nevyřešila případ si stále neví rady s případem, který se stal před více než rokem. Muž převlečený za klauna přepadl v Ústí nad Orlicí čerpací stanici. V ruce měl samopal a není vyloučeno, že byl pravý.

Témata:  klauni napadení útoky strašidelných klaunů

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 19:07

Putinova ex-manželka přišla ve Francii o vilu. Kreml zuří

Kreml ve čtvrtek odsoudil rozhodnutí francouzských úřadů zkonfiskovat vilu, která patří současnému partnerovi exmanželky ruského prezidenta Vladimira Putina.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy