Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Muž v Praze okradl a zranil seniorku. Policie žádá o pomoc

Policie ČR, ilustrační fotografie
Policie ČR, ilustrační fotografie
Foto: Evgeny Petrov / INCORP images

Praha - Neznámý pachatel 15. září kolem 09:00 přepadl v Kubelíkově ulici v Praze 3 seniorku (88). Vytrhl ji tašku a při tom ji srazil k zemi a zranil. Policie žádá veřejnost o pomoc při pátrání po násilníkovi.

Detektivové navíc mají podezření, že tento muž má na svědomí více podobných loupeží, ke kterým si vybírá slabší oběti jako seniory nebo lidi pod vlivem alkoholu. Podezřelého z přepadení zachytila jedna z kamer v blízkosti loupeže. Informace o něm mohou lidé telefonovat na tísňovou linku 158. Foto podezřelého naleznete zde.

Žena o holi mířila 15. září na poštu. Pachatel ji bez jakéhokoli oslovení popadl za tašku a srazil ji tím k zemi. "Žena se však svých věcí nechtěla vzdát, a tak se s ním o tašku ještě chvíli přetahovala, a to až do doby, než se utrhla ucha, která ženě zůstala v rukou. Pachatel následně z místa utekl směrem k ulici Bořivojova," popsala mluvčí policie Iveta Martínková. Kriminalisté tašku našli, z peněženky zmizelo 300 korun a několik drobných mincí.

Přepadená seniorka kromě vážné psychické újmy utrpěla i zranění kolene, musela podstoupit operaci.

Témata:  krimi přepadení Praha

Aktuálně se děje

7:30

Americký Senát schválil balíček pomoci pro Ukrajinu a Izrael ve výši 95 miliard dolarů

Americký Senát v úterý pozdě večer schválil balík pomoci pro Ukrajinu ve výši 61 miliard dolarů. Prezident Joe Biden přislíbil dnešní podpis balíčku, a že nové dodávky zbraní budou rychle doručeny do válečné zóny, protože Rusko dosahuje úspěchů na bojišti, uvedl server Euronews.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy