Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Show Jana Krause se vysílat bude. Prima ji ale asi ustřihne

Show Jana Krause se vysílat bude. Prima ji ale asi ustřihne

Foto: Jan Zýka, EuroZprávy.cz

Praha – Televize Prima odmítá, že by cenzurovala pořad Show Jana Krause. Nejnovější díl, ve kterém vystoupili mimo jiné ministr kultury Daniel Herman (KDU-ČSL) a jeho strýc Jiří Brady, měl být odvysílán ve středu večer, místo něj ale stanice sáhla po dílu z archivu. Diváci se přesto dočkají, Prima jej zařadí do vysílání ve čtvrtek – a přímo v hlavním vysílacím čase.

Facebookové stránky televize Prima i pořadu Show Jana Krause byly už od středečního večera zasypány velmi ostrými vzkazy diváků, kteří se dožadovali vysvětlení, proč nebyl nejnovější díl odvysílán. Podle mnohých hlasů šlo o jasnou cenzuru.

To ale stanice odmítá. „Televize Prima by ráda odvysílala celý pořad tak, jak byl natočen. Podléhá však přísné zákonné regulaci televizního vysílání. Nelze vyloučit, že by úvodní část pořadu byla vyhodnocena RRTV jako porušení zákonné povinnosti objektivity a vyváženosti," uvádí se v oficiálním prohlášení. V první části vystoupila celá řada známých osobností. Ti kritizovali Miloše Zemana a jeho chováni nejen v posledních dnech.

V televizi se tak úvodní část neobjeví. Diváci o ni však zřejmě nepřijdou. „Pokud se však jedná o služby na vyžádání na internetu, žádná taková regulace neexistuje, a proto věříme, že na www.showjanakrause.cz bude pořad zpřístupněn v původní podobě. Upozorňujeme však, že umístění plné verze na internet je zcela v režii produkce Show Jana Krause a ani nám tedy není známé, proč se tak již nestalo včera, a to i přesto, že jsme diváky na tuto možnost upozorňovali," uvedla Prima.

Televize opět zopakovala, že materiál k odvysílání obdržela pozdě. „Jelikož poslední televizní vysílací verze byla od produkce SJK dodaná méně než 2 hodiny před vysíláním, nebylo možné v tak krátké době zaručit naplnění zákonné povinnosti objektivity a vyváženosti televizního vysílání," vysvětluje Prima. Server Seznam.cz však získal vyjádření producentky pořadu Simony Matáskové, která uvedla, že natočený díl byl dodán včas a v pořádku.

Slova o cenzuře, která se na internetu kvůli změně programu objevila, jsou prý mimo mísu. „Televize Prima o celé kauze „Brady" informuje denně ve své hlavní zpravodajské relaci Zprávy FTV Prima, a to od samého počátku. Zprávy FTV Prima za uplynulých 6 dní k této kauze odvysílaly více než 34 minut," dodala stanice.

Premiéra dílu měla na televizních obrazovkách běžet ve středu ve 21:35, místo toho ji Prima zařadila ve čtvrtek v hlavním vysílacím čase ve 20:15.

Témata:  Jan Kraus TV Prima

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy