Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

RRTV ostře: Prohlášení Primy k Show Jana Krause je nehorázné

TV Prima
TV Prima
Foto: Evgeny Petrov / INCORP images

Praha - K neodvysílání pořadu Show Jana Krause na Primě s pamětníkem holokaustu Jiřím Bradym se už vyjádřila také Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV).

Prima talkshow začínající happeningem známých osobností proti prezidentu Miloši Zemanovi v avizovaném vysílacím čase ve středu neodvysílala a odůvodnila to tím, že jej kvůli pozdnímu dodání nestihla upravit, aby plnil kritéria vyváženosti a objektivity.

"Myslím si, že je to čistý alibismus ze strany Primy. Pořad jsem sice neviděl, ale jsem v radě sedm let a za tu dobu jsme nikdy nepostihovali žádné talkshow. Na zábavní pořady se nevztahuje kritérium objektivity a vyváženosti. To se vztahuje na zpravodajství a publicistiku," řekl serveru Aktuálně.cz předseda RRTV Ivan Krejčí.

Podle něj je tiskové prohlášení Primy nehorázné. "I kdyby měla Prima strach z toho, že bude zásadně postihovaná, dostala by nanejvýš upozornění. A z hlediska občanské statečnosti je, myslím, důležitější to odvysílat než se bát postihu," dodal.

Témata:  TV Prima RRTV Jan Kraus

Aktuálně se děje

8:45

Ukrajinská armáda stahuje z bojiště americké tanky Abrams

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy