Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Prima odvysílala Show Jana Krause s Bradym bez úprav

TV Prima
TV Prima
Foto: Jan Zýka, EuroZprávy.cz

Praha - Televize FTV Prima dnes odvysílala Show Jana Krause s pamětníkem holokaustu Jiřím Bradym bez úprav. V úvodu pořadu deset osobností kritizovalo prezidenta Miloše Zemana.

Televize ve středu tento díl vyřadila z programu. Po kritice a obvinění z cenzury oznámila, že pořad dnes večer uvede v upravené verzi, aby se vyhnula hrozbě postihu za nevyvážený obsah. Proti tomu se ohradila Rada pro rozhlasové a televizní vysílání. Prima pak oznámila, že pořad odvysílá beze změn. Na začátku jen přidala titulek o pozdním dodání pořadu.

Mezi řečníky byli například bývalý politik Jan Ruml, dokumentaristka Helena Třeštíková, hudebník a bývalý politik Michael Kocáb, novinář Jan Macháček, socioložka Jiřina Šiklová nebo zpěvák Dan Bárta.

"Miloš Zeman ve své předvolební kampani sliboval, že bude stmelovat společnost, a ono to vypadá, že se mu to nakonec možná i podaří, že ji stmelí proti sobě. Podle všeho i ti, kteří mu jeho předvolební sliby uvěřili, se pomalu začínají od něho odvracet, protože se ztrapňuje už i před nimi," řekl například Bárta. Ruml poslance a senátory vyzval, aby hlasovali o tom, že Zeman není schopen vykonávat svou funkci. Podle socioložky Jiřiny Šiklové je Zeman "starý muž, má právo na sebe upozorňovat".

V úvodu pořadu běžel ve spodní části obrazovky titulek: "Vážení diváci, právě sledujete premiéru pořadu Show Jana Krause, kterou jsme nestihli odvysílat včera. Důvodem bylo pozdní dodání výrobcem". Produkční pořadu Simona Matásková i moderátor Jan Kraus ale zpoždění už dříve popřeli.

Během dne televize prohlásila, že pořad neodvysílala kvůli riziku sankcí od Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) za nevyváženost. Proti tomu se rada ostře ohradila. V tiskovém prohlášení sdělila, že Prima má již stanovisko RRTV k podobnému případu v minulosti ve stejném pořadu. Rada tehdy konstatovala, že postih za nevyváženost u zábavního pořadu nehrozí. Vyjádření Primy označila RRTV za alibistické a účelové.

Témata:  TV Prima Jan Kraus

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 14:49

Soud s Trumpem startuje. 12 porotců rozhodne o jeho osudu

V soudním procesu s Donaldem Trumpem byla celá porota zkompletována, ale její výběr předcházely jisté obtíže. Dva z předchozích porotců byli nahrazeni. Jedna osoba byla omluvena, protože prozradila, že její osobní údaje byly zveřejněny. Druhý byl propuštěn kvůli obavám, že nebyl upřímný ve vyplněném dotazníku. Výsledkem je, že v porotě zasedne sedm mužů a pět žen. Případ sleduje zpravodajská služba PBS News.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy