Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Policie zasahovala v pražské centrále Mountfieldu

Policie ČR, ilustrační fotografie
Policie ČR, ilustrační fotografie
Foto: Evgeny Petrov / INCORP images

Praha - Policie z Národní centrály proti organizovanému zločinu dnes ráno zasahovala v centrále společnosti Mountfield, hledala staré licenční smlouvy uzavřené v devadesátých letech.

V souvislosti s aktuální kontrolou z finančního úřadu policie ve firmě hledala staré licenční smlouvy. "Jde o celou řadu smluv na používání různých jmen a našich reklamních spotů," uvedl jeden z akcionářů firmy Ivan Drbohlav Drbohlav, který je spolumajitelem firmy od roku 1991. Sám se prý o kontrole dozvěděl dnes v sedm hodin ráno.

"Náš útvar dnešního dne provádí úkony trestního řízení, nicméně více informací poskytovat nebudeme," sdělil Jaroslav Ibehej, mluvčí Národní centrály proti organizovanému zločinu.

Mountfield byl založen v roce 1991, první prodejnu otevřel v březnu téhož roku v Mnichovicích u Prahy. Nyní patří v Česku mezi největší řetězce zaměřené na prodej zahradní techniky a vybavení pro kutily, v ČR a na Slovensku má dohromady 74 prodejen. Loni zvýšil tržby o 15 procent na 4,5 miliardy korun.

Témata:  Mountfield

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 14:49

Soud s Trumpem startuje. 12 porotců rozhodne o jeho osudu

V soudním procesu s Donaldem Trumpem byla celá porota zkompletována, ale její výběr předcházely jisté obtíže. Dva z předchozích porotců byli nahrazeni. Jedna osoba byla omluvena, protože prozradila, že její osobní údaje byly zveřejněny. Druhý byl propuštěn kvůli obavám, že nebyl upřímný ve vyplněném dotazníku. Výsledkem je, že v porotě zasedne sedm mužů a pět žen. Případ sleduje zpravodajská služba PBS News.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy