Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Mountfield kupuje čínská firma

Peking
Peking
Foto: Pixabay

Praha - Českého prodejce zahradní techniky a bazénů Mountfield kupuje čínská skupina Eurasia Development Group Limited.

Informovaly o tom dnes servery Novinky.cz a IHNED.cz s odvoláním na zakladatele a většinového akcionáře Mountfieldu Ivana Drbohlava. Cenu transakce podnikatel nezveřejnil.

Drbohlav serveru IHNED.cz řekl, že se po čtvrtstoletí budování byznysu cítí unavený. "Už před rokem jsem se rozhodl, že prodám svou část akcií firmy Mountfield čínskému investorovi, firmě Eurasia Development Group Limited," uvedl.

Kolik hongkongská společnost za většinový podíl v Mountfieldu zaplatí, nechtěl Drbohlav prozradit. Novinkám.cz pouze řekl, že je s transakcí spokojen a akcionáři také.

Pro společnost Eurasia Development Group Limited je koupě Mountfieldu první investicí v Česku. Podle serveru IHNED.cz se Drbohlav s vedením společnosti osobně poznal před lety v Číně, kde se pro Mountfield vyrábějí některé produkty.

Témata:  Mountfield Čína firmy

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 16:44

Kyjev: Situace na frontové linii na Ukrajině se bude neustále zhoršovat

Situace na frontové linii na Ukrajině se v následujících týdnech bude pravděpodobně neustále zhoršovat. Řekl to šéf ukrajinské vojenské rozvědky Kyrylo Budanov v pondělním rozhovoru pro ukrajinskou verzi stanice BBC.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy