Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Mountfield odmítá spojení s volební kampaní na podporu Zemana, Drahoš vyrukoval se svým inzerátem

Jiří Drahoš ve volebním štábu
Jiří Drahoš ve volebním štábu
Foto: Jan Nebřenský / INCORP images

Praha - Mountfield odmítá spojení s volební kampaní na podporu současného prezidenta Miloše Zemana. V médiích se firma objevila kvůli místopředsedovi svého představenstva Miroslavu Schönovi, který je zároveň ředitelem firmy Euro - Agency.

Euro - Agency zaplatila na podporu Zemanovy kandidatury ve spolupráci se spolkem Přátelé Miloše Zemana volební inzerci útočící na protikandidáta Jiřího Drahoše.

"Společnost Mountfield se distancuje od kampaně na podporu kandidáta na prezidenta Miloše Zemana a v neprospěch kandidáta Jiřího Drahoše," uvedla mluvčí Mountfieldu Kateřina Böhmová.

"Jsme ryze obchodní společností a v politice jsme se nikdy neangažovali a neangažujeme," dodala. Mountfield se podle ní nevymezuje vůči žádnému kandidátovi.

Inzerát, který Drahoše spojuje s podporou migrace, se dnes opět objevil v Deníku. Drahoš dnes v Deníku zároveň zveřejnil svůj inzerát, ve kterém voliče vyzývá, aby si vybrali změnu a prezidenta, který bude důstojně reprezentovat. Na Zemanův inzerát, který obsahuje heslo "Tato země je naše", reaguje sloganem "Tato země patří občanům České republiky!" a dovětkem, že odmítá migrační kvóty.

Témata:  Mountfield prezidentská kampaň Jiří Drahoš Miloš Zeman

Související

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 10:44

Rusko podle expertů po schválení americké pomoci posílí útoky proti Ukrajině

Západní vojenští odborníci očekávají v následujících týdnech posílení ruských raketových a dronových útoků na Ukrajinu, než dorazí nová americká vojenská pomoc schválená Sněmovnou reprezentantů. Uvedla to agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy