reklama

Po více než dvou letech se přišel přiznat policistům, protože ho prý pronásledovaly výčitky svědomí.

Cestující zemřela ve čtvrtek 13. února 2014 dopoledne v tramvajovém vozu směřujícím z centra Prahy do Modřan. Holman dnes uvedl, že ženu (†64) zastřelil zezadu z bezprostřední blízkosti mezi zastávkami Nádraží Braník a Černý kůň.

Z chaty u Poříčí nad Sázavou přivezl Holmana do Prahy v pondělí před vraždou soused. Holman mířil za synem, který mu slíbil výdělek při společné práci. Muž měl vybitý telefon, a tak si nepřečetl zprávu, v níž syn dohodu kvůli nemoci zrušil. "Zprávu jsem bohužel nepřijal, a to byla osudová chyba," prohlásil Holman.

V hlavním městě pak dvě noci přespal u synovy přítelkyně, protože syn ho prý odbyl a nechal na holičkách. V úterý se Holman nechal ošetřit v nemocnici kvůli vyhřezlým plotýnkám, noc ze středy na čtvrtek už prý strávil popojížděním v tramvaji. "Seděl jsem tam a rozmýšlel jsem o tom, co udělám a jak se dostanu domů. Nevěděl jsem, co mám dělat. Dostal jsem se do takovýho zvláštního stavu beznaděje, nazval bych to panický pomatení mysli. Paniku ve mně vyvolalo to, že bych měl ještě cestovat," popsal.

V den vraždy pak využil příležitosti, kdy u branického nádraží vystoupili z tramvaje všichni lidé kromě jediné cestující. "Zůstal jsem bez prostředků, sám, v bolestech. Přestal jsem uvažovat normálně, začalo mi být všechno jedno," vysvětlil, proč ženu střelil do krku.