Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Janouškovi se zpět do vězení nechce, žádá soud o roční prodloužení propustky

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: FTV Prima

Brno - Krajský soud v Brně dostla od Romana Janouška další žádost o prodloužení propustky z vězení. Lobbista si má odsedět 4,5 roku za to, že v březnu 2012 opilý srazil svým vozem ženu a od nehody ujel.

Mluvčí soudu Simona Pešková dnes ČTK řekla, že Janoušek žádá o roční prodloužení. "Návrh odsouzeného na prodloužení přerušení výkonu trestu jsme obdrželi 1. listopadu. V tuto chvíli se soudce seznamuje se spisovým materiálem," uvedla mluvčí. Podle ní je předčasné hovořit o tom, kdy soud o žádosti rozhodne.

Janoušek si dlouhodobě stěžuje na zdravotní komplikace po operacích hlavy. Soudy mu ze zdravotních důvodů letos v červnu přerušily trest odnětí svobody na půl roku, výkon trestu odnětí svobody má přerušený do 25. listopadu.

V říjnu se Janoušek u Městského soudu v Praze pokusil otevřít svůj případ na základě znaleckých posudků z oboru psychiatrie, neurochirurgie a očního lékařství. Obnovy procesu se ale nedočkal. Rozhodnutí není pravomocné. Janouškův advokát proti němu podal stížnost, kterou se bude zabývat vrchní soud.

Městský soud Janouškovi původně uložil za těžké ublížení na zdraví a ohrožení pod vlivem návykové látky tříletý trest, který odvolací senát o rok a půl zpřísnil. Lobbista navíc nesmí dalších sedm let řídit.

Témata:  Roman Janoušek soudy

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 13:46

Černochová vymění šéfa Vojenského zpravodajství. Bude jím Bartovský

Vláda ve středu na návrh ministryně obrany Jany Černochové (ODS) odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Bartovského ředitelem Vojenského zpravodajství (VZ). Po úterním projednání na plénu sněmovního obranného výboru tak byly splněny zákonné podmínky pro jeho jmenování.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy