reklama

ANO proti září v průzkumu agentury posílilo o tři procentní body, sociální demokraté ztratili půl procentního bodu, o 2,5 procentního bodu procenta klesla KSČM, a to na 7,5 procenta.

Kromě zmíněných stran by se do Poslanecké sněmovny dostaly také opoziční ODS s 8,5 procenta a TOP 09 se 7,5 procenta. Jako poslední by mandáty získaly KDU-ČSL se 6,5 procenta a SPD Tomia Okamury se stejným výsledkem.

Agentura prováděla průzkum mezi 8. a 27. říjnem, tedy v době po krajských volbách a senátních volbách. Do modelu byly zařazeny odpovědi 856 respondentů, kteří by se zúčastnili voleb. Statistická odchylka se u průzkumu pohybuje mezi jedním až třemi procenty.

I průzkumy ostatních agentur z poslední doby staví ANO na první místo před ČSSD. Podle volebního modelu agentury STEM zveřejněného na konci října by hnutí ANO získalo 29,7 procenta hlasů, ČSSD a KSČM polovinu. KSČM by volilo 14,6 procenta voličů, ČSSD 14,4 procenta.

Do Sněmovny by se podle STEM dostaly ještě ODS s devíti procenty, TOP 09 plus STAN se sedmi procenty, KDU-ČSL s 6,7 procenta a SPD Tomia Okamury s 5,2 procenta.