Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Sněmovní interpelace dnes trvaly jen pár minut

Vojtěch Filip /KSČM/ diskutuje s Andrejem Babišem /ANO/
Vojtěch Filip /KSČM/ diskutuje s Andrejem Babišem /ANO/
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Sněmovní interpelace trvaly dnes dopoledne jen několik minut. Vystoupil pouze předseda KSČM a místopředseda dolní komory Vojtěch Filip, jenž s poukazem na absence ministrů vinil vládu z toho, že dělá velkou ostudu.

Předsedající Jaroslava Jermanová (ANO) následně jednání poslanců přerušila. Schůze pokračovala od 11:00.

Poslanci měli diskutovat o Filipově písemné interpelaci na premiéra Bohuslava Sobotku (ČSSD) ohledně sudetoněmeckého krajanského sdružení. Sobotka se ale z části jednacího dne omluvil. Nebyli přítomní ani další ministři.

"Když se podívám za sebe do lavice vlády, tak tady nikoho nevidím. Takovou ostudu, kterou dělá tato vláda, nedělala ještě žádná, dokonce ani vláda Petra Nečase nedělala tak velkou ostudu. Už toho mám opravdu dost," řekl v poměrně emotivním vystoupení Filip.

Sobotku nařkl z toho, že se debatě o interpelaci vyhýbá, když dolní komora její projednávání už dřív odročila do doby, až bude přítomen. "Nevím, jestli jsme stále ještě parlamentní demokracií, nebo jestli je to cochcárna," prohlásil Filip. V souvislosti s tím, že Sobotka ohlásil výměnu některých sociálnědemokratických ministrů, předseda KSČM podotkl, že by bylo možná nejlepší, pokud by odešel sám premiér.

Témata:  Poslanecká sněmovna Parlamentu České republiky Vojtěch Filip Bohuslav Sobotka

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 14:48

Sloužil 40 dní po smrti Navalného mši, Putinův spojenec kněze suspenodval

Ruská pravoslavná církev suspendovala kněze, který vedl smuteční mši za zesnulého kritika Kremlu Alexeje Navalného, ​​uvádí se v dekretu zveřejněném v úterý.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy