Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Šmucler se stal novým šéfem stomatologické komory, vystřídá Chrze

Roman Šmucler
Roman Šmucler
Foto: Korzo

Plzeň - Roman Šmucler (47) se stane novým prezidentem České stomatologické komory na období 2017 až 2021. Ve funkci vystřídá Pavla Chrze, který vedl komoru dvě volební období od roku 2008.

O post prezidenta komory se dnes na sjezdu v Plzni ucházelo pět kandidátů. Do druhého kola hlasování se kromě Šmuclera dostal viceprezident komory Robert Houba. Vysledek byl těsný, Šmucler dostal 45 a Houba 43 hlasů.

Stomatochirurg Šmucler má před sebou několikaměsíční období, kdy se bude seznamovat s chodem a činností komory.

"Stomatologická komora má velmi inteligentní režim, jsem tak zvaný president-elect, česky bych řekl prezident-učeň. Mám rok na to, abych se seznámil s lidmi, naučil se věci, které neumím, mám šanci se na to připravit, připravit si všechny kroky a učit se od toho, kdo byl přede mnou," řekl Šmucler. Funkce prezidenta se ujme 21. září 2017.

Chtěl by se zasadit o zvýšení prestiže stomatologů. Tvrdí, že stomatologie je podceňována a podpora od státu a zdravotních pojišťoven neodpovídá její roli.

Témata:  Roman Šmucler zubaři zdravotnictví

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 19:07

Putinova ex-manželka přišla ve Francii o vilu. Kreml zuří

Kreml ve čtvrtek odsoudil rozhodnutí francouzských úřadů zkonfiskovat vilu, která patří současnému partnerovi exmanželky ruského prezidenta Vladimira Putina.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy