Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Nečas a Nagyová půjdou k soudu v kauze trafik v prosinci

Petr Nečas u Obvodního soudu pro Prahu 1
Petr Nečas u Obvodního soudu pro Prahu 1
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Bývalý premiér Petr Nečas a jeho manželka Jana Nečasová (dříve Nagyová) stanou v prosinci před soudem kvůli takzvaným trafikám.

Uvedla to dnes Česká televize (ČT). Obžalováni jsou z podplácení poslanců funkcemi. Spolu s Nečasem a bývalou šéfkou jeho kabinetu čelí obžalobě také někdejší vysoce postavený státní úředník Roman Boček. Nečasovou žalobci zároveň viní z krácení daní z luxusních darů.

Případ trafik je jednou z kauz kolem Nagyové, které v roce 2013 vedly k pádu Nečasova kabinetu. Kauza začala o rok dříve, kdy se vládní koalici nepodařilo ve Sněmovně zvrátit senátní veto balíčku daňových změn.

Spolu s opozicí hlasovalo proti i šest poslanců ODS, mezi nimi Marek Šnajdr, Ivan Fuksa a Petr Tluchoř, kteří ale později složili poslanecké mandáty, čímž umožnili schválení balíčku. Šnajdr a Fuksa vzápětí dostali lukrativní pozice ve státních firmách.

Témata:  Petr Nečas Jana Nagyová

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 21:42

Soud zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy