Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Brně pokračuje soud s údajným vrahem z brněnského arboreta

soudy
soudy
Foto: Pixabay

Brno - U Krajského soudu v Brně dnes pokračuje proces s Radúzem Šafránkem (23), který je obviněn z vraždy bývalé přítelkyně (†24). Podle znalce studentce v brněnském arboretu zasadil 25 bodnořezných ran.

Za krádež a vraždu muži hrozí 15 až 20 let ve vězení, případně výjimečný trest. Šafránek vinu popírá, tvrdí, že v arboretu Mendelovy univerzity v Brně vůbec nebyl.

Vražda se stala v úterý 8. března kolem čtvrté hodiny odpolední. Podle vyjádření rodiny poškozené dívky šla zavražděná Kateřina toho dne odpoledne na konzultaci se svým školitelem diplomové práce, poté na předem dohodnutou schůzku se svým expřítelem Šafránkem. Na ní si měli vyříkat důvod rozchodu.

Podle znalce byly zasaženy hlava, břicho, trup, stehna a ruce, nejvíce z ran zasáhlo hlavu. "Bezprostřední příčinou smrti bylo poranění hlavy s poškozením mozku," uvedl znalec. Doplnil, že dívka se aktivně bránila, což je znatelné z ran na dlaních obou rukou, snažila se útok zastavit. Podle znalce byla čepel útočícího nože minimálně 14 centimetrů dlouhá. Na místě se našlo prázdné plastové pouzdro na nůž, do kterého patří nůž 15,5 centimetru dlouhý.

Druhý znalec z oboru soudního lékařství zkoumal drobná poranění na těle Šafránka těsně po jeho zadržení, zjistil, že v obličeji i na rukou měl čerstvé škrábance a další oděrky, měl i menší čerstvou ránu na ruce. Podle znalce tato poranění nebyla starší 24 hodin.

Podle psychiatričky Petry Sejbalové obžalovaný netrpí žádnou duševní nemocí, je u něj ale rozpoznaná narcistická porucha osobnosti, jak uvedla prvního dne hlavního líčení.

Témata:  vražda Brno soudy

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy