reklama

„Zam*daná zku*vená kupa h*ven a s*aček na hradě, vytlemený prasečí držky, ať už konečně chcípnou v ošklivejch a táhlejch bolestech. Zm*di smradlavý, zku*vysyni vy*ebaný, tupý debilové. I s tou bandou kreténů ču*áckejch, co to navrhujou. Do nejhlubší p*dele s váma, vy h*vnožrouti," vyjádřil se velmi zostra David Černý, který se asi nejvíce proslavil konroverzní plastikou Entropa.

Ta měla v bruselské budově Rady Evropské unie reprezentovat Českou republiku po dobu jejího předsednictví od ledna do června 2009. V instalaci vysoké 16 metrů v podobě skládačky byl každý stát EU reprezentován určitým stereotypem, který podle Černého o něm mají zažitý ostatní obyvatelé Evropy. Česko mělo podobu zlatem lemovaného displeje s výroky Václava Klause. Některé státy proti svému zobrazení protestovaly.

K vulgaritám, které návrh vyvolal, se vrátil i hradní mluvčí Jiří Ovčáček. „V případě kontroverzní novely týkajícího se prezidenta republiky je nejodpornější hon na poslance, kteří se pod předlohu podepsali. Mainstreamová média je dehonestují, vydávají druhorepublikové seznamy a pořádají hnusnou štvanici na lidi. Vše provázeno výbuchy sprostoty a nenávisti z řad Pražské kavárny. Je to ta nejhorší možná připomínka 17. listopadu. A výzva, abychom se reálnými činy poučili z amerických voleb. V roce 2017 a 2018 máme unikátní šanci porazit souručenství mainstreamových médií a tzv. elit," burcuje mluvčí.