Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Praze demonstrují stovky lidí proti nacionalismu

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Za hudebního doprovodu vyrazilo dnes dopoledne asi 300 lidí z Vrchlického sadů v Praze.

Demonstrace Nacionalismus není alternativa míří do Jungmannovy ulice, kde podle organizátorů zazní projevy. Pochod doprovází asi dvacítka policistů, protestující nesou transparenty s protinacionalistickými nápisy. Skandují "Nikdo není ilegální" a "Nacionalismus tu nemá místo".

Policie zatím nemusela v souvislosti s akcí, kterou pořádá Iniciativa Ne rasismu, řešit žádný vážný incident. Jeden z účastníků se ale dopustil přestupku, protože jeho dodávka jela po chodníku. Podle informací na policejním webu se bude jeho jednáním zabývat pražský magistrát.

V prohlášení zaslaném ČTK organizátoři upozornili na to, že se podle nich hlavní proud politiky posouvá k populismu a autoritářství. Politici prý v lidech vyvolávají strach kvůli tomu, aby odlákali pozornost od reálných problémů.

V textu také organizátoři kritizují postoj české společnosti k Romům a uprchlíkům.

Témata:  17. listopadu demonstrace 17. 11. 2016

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 20:34

Rusko poslalo na Zelenského atentátníka. Sbíral informace

Polská policie ve středu zatkla muže podezřelého, že poskytoval pomoc ruské vojenské rozvědce GRU při plánování možného atentátu na ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského. Tuto informaci zveřejnila polská prokuratura na svém webovém portálu. Podezřelému hrozí až osm let odnětí svobody.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy