Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Odpůrci Zemana pochodují Prahou, příznivci se spojili s extremisty

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Prahou jde průvod sympatizantů prezidenta Miloše Zemana a krajní pravice, který vyrazil z Letné a míří na Betlémské náměstí.

Pochodu se ale snažili zabránit jejich odpůrci, kteří se jim postavili na Palachově náměstí u filozofické fakulty. Oba tábory oddělili policejní těžkooděnci se psy.

Na obou stranách byly stovky lidí. Nakonec podle dostupných informací se prozemanovsky orientovaní demonstranti pokusili obejít blokádu přes Mariánské náměstí.

Odpůrci pochodu se nejprve pokusili zablokovat Mánesův most, asi 30 lidí si sedlo na vozovku. Policisté průvod příznivců Zemana provedli až na Palachovo náměstí. Účastníci pochodu mají vlajky a transparenty s nápisy "Ať žije Zeman".

Asi stovka odpůrců průvodu z Letné zablokovala ulici Široká a křičela "Ani krok židovským městem". Policie průvod odklonila přes Křížovnickou, kterou vzápětí odpůrci zablokovali také.

Témata:  17. listopadu demonstrace 17. 11. 2016

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 18:23

Rakušan si prosadil změny v zákoně o zbraních, vláda novelu schválila

Vláda ve středu schválila novelu zákona o zbraních, která urychlí začátek platnosti dvou zásadních opatření obsažených v novém zákoně o zbraních. Jde o povinnost hlásit podezřelé transakce a větší pravomoci pro policii v otázce zajištění zbraní. Změny by mohly platit už od letošního července.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy