Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Praze se sešly tisíce lidí, aby oslavily výročí začátku pádu socialismu

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Výročí začátku pádu socialismu v někdejším Československu slaví dnes v podvečer na Václavském náměstí v Praze tisíce lidí.

Odehrává se na něm pásmo několika desítek hudebních a řečnických vystoupení. Organizátoři zdůrazňují, že akce s názvem Koncert pro budoucnost není protestem ani politickou kampaní, ale občanským setkáním.

Lidé zaplnili dvě hodiny po začátku oslavy zhruba polovinu náměstí. Prostranství pod sochou svatého Václava se postupně zaplňuje svíčkami, které "pod koně" lidé přinášejí a zapalují.

Na Václavském náměstí se přes sedmadvaceti lety konaly masivní shromáždění takzvané sametové revoluce a podobně to na něm vypadá i dnes. "Akce už běží téměř hodinu a na Václavské náměstí stále přicházejí další tisíce lidí. Z horní části je to úžasný pohled," napsali organizátoři na facebooku.

Součástí oslavy svobody a demokracie bude i happenig "občanský budíček". Zvuk budíků má podle pořadatelů symbolicky probudit ze spánku občanskou společnost.

Témata:  17. listopadu demonstrace 17. 11. 2016

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy