Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Policie při akcích k 17. listopadu zadržela 9 lidí

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha - Policisté při dnešních akcích k výročí 17. listopadu zadrželi v Praze devět lidí. Většinu z nich kvůli tomu, že neuposlechli jejich výzvy v Křižovnické ulici, kde průvod sympatizantů prezidenta Miloše Zemana zablokovali jeho odpůrci.

Osm lidí nyní čelí podezření z přestupkového jednání neuposlechnutí výzvy úřední osoby. Jednoho muže policisté zadrželi na Jiráskově mostu kvůli údajné propagaci nacismu. Vyplývá to z informací policie na jejich webu.

Policisté řešili ale i provokaci a snahu narušit shromáždění na Můstku a dopravní komplikace. Na Letné, kde se konala demonstrace na podporu Zemana, zkontrolovali čtyři lidi kvůli porušení přestupkového a shromažďovacího zákona.

va totiž měli na sobě armádní uniformy a dva byli ozbrojeni noži, které jim policisté zabavili. "Jednání všech těchto kontrolovaných policisté oznámí příslušnému správnímu orgánu," doplnila policie.

Prvního zadrženého, osmačtyřicetiletého muže, policisté zastavili kolem 12:30 na Jiráskově mostu. Důvodem podle nich bylo to, že ze zvukové aparatury, kterou měl na autě, pouštěl hudbu a mluvené slovo s nacistickou tématikou. "Kriminalisté po konzultaci se státním zástupcem v nejbližší době zahájí úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu projev sympatií k hnutí směřujícímu k potlačení práv a svobod člověka," uvedla policie.

Další problém policisté řešili o hodinu později na Můstku, kde se na shromáždění hnutí Svoboda a přímá demokracie Tomia Okamury snažili dostat příznivci levicového hnutí Antifa. Situaci tam vyřešil policejní antikonfliktní tým a pořádková služba.

Témata:  17. listopadu demonstrace 17. 11. 2016

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 13:23

Ukrajina může podle CIA prohrát válku s Ruskem ještě letos

Ukrajina může do konce letošního roku přehrát válku s Ruskem, pokud jí Spojené státy neposkytnou další vojenskou pomoc, varoval ve čtvrtek šéf americké Ústřední zpravodajské služby (CIA) Bill Burns. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy