Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Jak slíbila, tak i provedla. KLDR provedla další test balistické rakety

Severní Korea, ilustrační foto
Severní Korea, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Soul - Dnes, kdy KLDR slaví 104. výročí narození Kim Ir-sena, provedla Severní Korea další test balistické rakety, byl ale neúspěšný, oznámila Jižní Korea.

Jihokorejské ministerstvo obrany o odpalu rakety neposkytlo mnoho podrobností. Jasné není ani to, zda šlo o střelu krátkého, nebo středního doletu. Podle severoamerického velení protivzdušné obrany raketa detekovaná v 3:33 korejského času (22:33 SELČ) nepředstavovala hrozbu pro Severní Ameriku.

Podle jihokorejských médií byla neúspěšně testována právě nová raketa středního doletu, která by v budoucnu mohla zasáhnout i americké vojenské základny v Japonsku či na Guamu.

Zkouška se odehrála v době dále vystupňovaného napětí mezi znepřátelenými Korejemi. Jihokorejská média hlásila, že Pchjongjang se chystá odpálit nové balistické rakety středního doletu (až 3500 kilometrů) při příležitosti narozenin Kim Ir-sena, jenž zemřel v roce 1994.

Témata:  Severní Korea Jižní Korea

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy