Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Dopravu komplikuje vichřice, místy i mlha

Zima, ilustrační fotografie
Zima, ilustrační fotografie
Foto: Adam Mráček / INCORP images

Zlín - Dopravu ve Zlínském kraji komplikuje velmi silný vítr, řidiči by proto měli jet opatrně. Na Plzeňsku naopak pozor na hustou mlhu, vozovky mohou namrzat.

Kvůli silnému větru vydal Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) pro zlínský region výstrahu, která platí až do úterních 12:00. Vítr v kraji může dosahovat rychlostí nad 70 kilometrů za hodinu. Větrné poryvy mohou auto učinit neovladatelné. Vzhledem k podmáčenému terénu lze očekávat i vyvracení stromů.

V kraji je ráno oblačno až zataženo. Teplota se pohybovala od devíti do 13 stupňů Celsia. Podle meteorologů by odpoledne měla stoupnout na plus 14 stupňů.

Mlha a místy slabé mrholení komplikují dnes ráno dopravu na silnicích v Plzeňském kraji. Na zledovatělé vozovce ráno havarovalo například osobní auto u Bolešin na Klatovsku nebo u Chodové Plané na Tachovsku.

Mlha s dohledností do 100 metrů je podle silničářů například na Rokycansku, a to i na dálnici D5, místy také na Tachovsku, Klatovsku či na Šumavě. Mrholení se přidává například na Domažlicku nebo Rokycansku.

Témata:  doprava počasí zima

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 19:16

Zaměstnanci UNRWA tvrdí, že je izraelská armáda po zadržení mučila

Zaměstnanci Agentury OSN pro palestinské uprchlíky (UNRWA), které zadrželi izraelské bezpečnostní složky, hovořili o špatném zacházení a mučení v době zadržení. Upozornil na to ve čtvrtek ředitel UNRWA Philippe Lazzarini, uvedl server The Guardian.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy