Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Nečesaný podal dovolání, kauzu bude řešit NS

Nejvyšší soud České republiky
Nejvyšší soud České republiky
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Hradec Králové - Lukáš Nečesaný, který dostal 13 let za pokus o vraždu kadeřnice v Hořicích na Jičínsku, podal dovolání. Kauzou se tam bude zabývat Nejvyšší soud (NS). Žalobci dovolání zatím nepodali.

"Jde o dovolání odsouzeného," potvrdila ČTK mluvčí královéhradeckého soudu Kateřina Podeszwová.

NS v minulosti už jednou rozsudek nad Nečesaným zrušil kvůli pochybnostem o důkazech. Odvolací Vrchní soud v Praze ale vynesl znovu stejný verdikt. Krajský soud nyní musí druhé dovolání znovu poslat spolu se spisem do Brna k NS.

Podle obhajoby se nepodařilo rozptýlit pochybnosti o Nečesaného vině. Mezi provedenými důkazy a skutkovými zjištěními je extrémní rozpor, citoval z dovolání Nedělní Blesk.

Útok v hořickém kadeřnictví se stal v únoru 2013. Pachatel kadeřnici nejméně šestkrát udeřil do hlavy polenem a z peněženky jí ukradl 10.000 korun. Vážně poraněnou ženu našel později její syn. Život jí zachránili lékaři, po útoku trpěla výpadkem paměti. Motiv činu byl podle verdiktu majetkový, Nečesaný měl dluhy.

Ten přiznává, že v kadeřnictví byl, prý se chtěl nechat ostříhat, kadeřnice ale už zavírala, a proto odešel. Tvrdí, že ženu musel napadnout někdo jiný až po jeho odchodu. Podle Nečesaného policisté "udělali z dvacetiletého kluka na zakázku vraha". Poté, co jej NS při svém prvním rozhodování propustil z výkonu trestu na svobodu, oženil se a stal se otcem. Nyní je znovu ve výkonu trestu.

Témata:  Lukáš Nečesaný Nejvyšší soud

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

27. dubna 2024 14:44

Hamás zvažuje izraelský protinávrh ohledně možného příměří v Pásmu Gazy

Palestinské militantní hnutí Hamás v sobotu nad ránem prohlásilo, že zvažuje izraelský protinávrh ohledně možného příměří v Pásmu Gazy a propuštění rukojmí. Uvedla to agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy