Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zeman podpořil výstavbu jezu na Labi v Děčíně

Miloš Zeman hostí Andrzeje Dudu (15. března 2016).
Miloš Zeman hostí Andrzeje Dudu (15. března 2016).
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Ústí nad Labem - Prezident Miloš Zeman dnes zahájil třídenní návštěvu Ústeckého kraje. Při setkání se zastupiteli a starosty uvedl, že podporuje stavbu jezu v Děčíně, který by měl pomoci zesplavnění dolního toku Labe po celý rok. Pak kritizoval ekologické aktivisty.

Podle Zemana se o stavbě jezu či jezů na Labi diskutuje už 27 let. Prezident se stejně jako vedení Ústeckého kraje domnívá, že pro kraj a dopravu na Labi je vodní dílo důležité.

"Podobně, jako jsem týral ministra dopravy s dostavbou D8, tak se nyní s pomocí dalších zaměřím na podporu toho, aby tento plavební stupeň byl konečně dokončen. Ti, kdo prohlašují, že to ohrožuje bobry, zapomínají, že bobr je v přírodě největší stavitel vodních děl. A my bychom se mu měli svým způsobem přizpůsobit," řekl Zeman.

Prezident řekl, že do Ústeckého kraje přijede letos ještě jednou, 17. prosince na otevření posledního úseku dálnice D8. Z průtahů při dostavbě viní ekologické aktivisty. "Díky aktivitám zelených fanatiků se dokončení této dálnice přes České středohoří neustále prodlužovalo a nevadilo, že kamiony čoudí v serpentinách desetkrát víc, než by čoudily na dálnici," uvedl.

Témata:  Miloš Zeman Ústecký kraj Labe

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy