reklama

V e-shopu Alza.cz se nejvíce prodávají bílé světelné LED řetězy, které vedou před barevnými. "Žádané je klasické vánoční osvětlení s malými LED svíčkami. Na oblibě narůstají venkovní světla ve stylu rampouchů nebo interiérové osvětlení ve tvaru hvězdiček," uvedla mluvčí Šárka Jakoubková.

"Velmi dobře se také prodávají LED dekorace a osvětlení, které jsou vhodné jak pro vnitřní, tak i venkovní použití, a čím dál více lidí si s nimi v době adventu ozdobí balkon nebo celý dům a zahradu," dodala Pavla Hobíková z Globusu.

Nejvíce žádaná barva vánočních ozdob a dekorací je podle obchodu 4Home.cz letos hnědo-měděná, zlatá a stříbrná. V menší míře pak červená a bílá. "Z vánoční výzdoby jsou hodně populární věnce, světelné ozdoby, svícny a dekorace. Z motivů je to anděl, sob, rampouchy, vločky a hvězdy," uvedla obchodní manažerka Petra Mouchová.

V Globusu jsou hitem osobní dekorace. "Největší prodeje jsou patrné u skleněných koulí na stromek se jménem za 99 korun," uvedla mluvčí Pavla Hobíková. Češi kupují především levnější plastové výrobky. U vánočních ozdob na stromeček letos podle Hobíkové zatím dominují plastové sady s méně kusy a menšími koulemi.