Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zeman žádné zmatky v EET nevidí. Babišových návrhů se zastal

Miloš Zeman, prezident ČR
Miloš Zeman, prezident ČR
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Ústí nad Labem - Prezident Miloš Zeman dnes zakončil třídenní návštěvu Ústeckého kraje. Přál by si, aby byly výjimky z elektronické evidence tržeb (EET) specifikovány dříve.

Možné změny v EET navrhl na středeční koaliční radě ministr financí Andrej Babiš (ANO). Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) Babiše kritizoval, že resort s návrhy přichází pozdě.

"Já v tom zatím žádné zmatky nevidím, jedná se o konkrétní objem výjimek, pan ministr Babiš se domnívá, že babička, která prodává jablka, by neměla být zapojena online na centrální úložiště dat," řekl Zeman k návrhům ministra financí. Zároveň řekl, že EET by nemuseli využívat drobní podnikatelé, kteří mají roční limit příjmů 250 tisíc korun.

Dodal, že Babiše vezme za slovo, když ministr slíbil, že EET přinese jako celek do státní pokladny 18 miliard korun. "Budu hodnotit EET podle tohoto kritéria," řekl prezident.

Témata:  Miloš Zeman elektronická evidence tržeb Andrej Babiš

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy