Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Spor o brněnskou tržnici: Podle úřadů je nelegální. Majitelka se obrátila na policii

Magistrát města Brna
Magistrát města Brna
Foto: Adam Mráček / INCORP images

Brno - Městská část Brno-střed dnes začala s likvidací stánků na takzvaném Pohořelci v centru města. Podle ní jsou tam nelegálně. S tím nesouhlasí dcera majitele stánků Alexandra Plisková. Její otec, který vedl s městem spory, nedávno zemřel. Dědické řízení ještě neskončilo.

Podle radního za Žít Brno Svatopluka Bartíka je důvodem k likvidaci tržnice fakt, že jde o takzvanou překážku na komunikaci, což prý uznal i silniční správní úřad. "Čekali jsme, až uplyne lhůta na případné podání žaloby. Firma, která stánky provozuje, žalobu nepodala, tak jsme přikročili k likvidaci tržnice," uvedl Bartík.

Podle něj bude prostor poblíž obchodního domu Centrum v budoucnu klidovou zónou s parčíkem. "Byla to nevzhledná část a je zájem ji zklidnit, lidé se tudy často báli i projít," řekl.

Na místě byl od dnešního rána jeřáb. Likvidaci tržnice zajišťuje společnost Brněnské komunikace. Trhovci, kteří byli na místě v nájmu, vyváželi zboží, vyklizení prostor asistovala městská policie. Aktuálně je místo obehnané policejní páskou a odvoz stánků byl prozatím ukončen.

Plisková se kvůli dnešnímu zásahu obrátila na policii. Podle jejího právního zástupce Otto Pařízka byla polovina stánků dnes ráno uzamčena. Při zásahu se rozbíjela okna a odvážel majetek, uvedl. Podle Pařízka jde o neoprávněné úkony.

Témata:  Brno obchody

Aktuálně se děje

17. dubna 2024 8:21

Česká televize odhalila jména všech deseti účastníků letošní StarDance

Jména všech deseti účastníků podzimní třinácté řady StarDance jsou známá. Česká televize ve středu na sociálních sítích odhalila jména pěti mužů, kteří se objeví na parketu. Už v pondělí prozradila, jaké slavné ženy budou usilovat o titul královny tanečního parketu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy