Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Policie hledá podvodníky, kteří podváděli při pronajímání bytů

Policie ČR, ilustrační fotografie
Policie ČR, ilustrační fotografie
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Blansko - Jihomoravská policie pátrá po dvojici, která se živila fingovaných pronájmem bytů ve Španělsku. Na základě falešných francouzských pasů si pár zřídil dva účty. Na ten vedený v eurech přicházely tisícové platby. Informace k případu můžete oznamovat na lince 158.

Muž a žena, kteří spolu mluvili zřejmě rumunsky, od cizinců inkasovali tisícové částky v eurech, které pak částečně vybrala v bance. Kriminalisté se domnívají, že pachatelé mají vztah k Blanensku či Brněnsku. Na webu zveřejnili záběry dvojice.

"Jedním z poškozených byla žena z Nizozemska a právě na základě jejího oznámení banka označila platby jako podvodné," uvedl Malášek. Mezitím dvojice stačila peníze z účtu vedeného v eurech převést na korunový a část peněz vybrat. Pokusili se také o další výběr, ten ale banka zablokovala a žena musela z banky v Brně rychle zmizet.

Kriminalisté zjistili, že téměř 2000 eur (asi 54.000 korun) poslal muž z chorvatského Splitu jako zálohu na dlouhodobé ubytování v Madridu. O sedm set eur více poslala žena z Rumunska. Za stejnou službu pak dorazilo z Ekvádoru 2200 eur (asi 60.000 korun). Doklady dvojice byly falšené, ani v Madridu se nepodařilo dohledat místo, které pachatelé na specializovaném mezinárodním portálu nabízeli k pronájmu.

Témata:  krimi podvod

Související

Aktuálně se děje

7. září 2024 9:09

Válku to nerozhodne, reagoval Austin na požadavek ohledně úderů do hloubi Ruska

Američané se stále moc netváří na jeden z požadavků Kyjeva. Ministr obrany Lloyd Austin v pátek na základně Ramstein řekl, že pokud Ukrajina obdrží povolení k používání západních zbraní k útokům v hloubi Ruska, o které žádá ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, situaci na bojišti to stejně nezmění. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy