Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Sobotka boduje, získal podporu ČSSD ve Zlínském kraji

Bohuslav Sobotka na zahájení pražské kampaně ČSSD
Bohuslav Sobotka na zahájení pražské kampaně ČSSD
Foto: Lukáš Henzl, EuroZprávy.cz

Zlín - Sociální demokraté ve Zlínském kraji dnes podpořili znovuzvolení Bohuslava Sobotky předsedou strany. V sobotu se za premiéra přídala i ČSSD v Pardubickém a Královéhradeckém kraji, a to navzdory volební porážce při krajských a senátních volbách.

"Podpora byla jednoznačná," řekla dnes ČTK předsedkyně krajské organizace Milena Kovaříková. Na místo prvního místopředsedy strany navrhli sociální demokraté v kraji opět Milana Chovance.

Neúspěch ve volbách dnes analyzovala zlínská ČSSD. "Kritické hlasy zazněly v rámci volební kampaně na způsob jejího vedení, byly směřovány k centrálnímu volebnímu týmu. Na osobu pana Sobotky prakticky napadlo nic," řekla ČTK Kovaříková. Ocenila, že Sobotka přijel na krajskou konferenci brzy a mluvil s delegáty.

Na funkce místopředsedů strany krajská organizace nominovala Martina Starce odpovědného za hospodaření strany, náměstkyni ministra zdravotnictví Lenku Tesku Arnoštovou, ministryni práce a sociálních věcí Michaelu Marksovou a ministra zahraničí Lubomíra Zaorálka - všichni jsou místopředsedy již nyní. Volební sjezd sociální demokracie se koná příští rok v březnu.

Témata:  Sociální demokracie (SOCDEM) Bohuslav Sobotka Zlínský kraj

Související

Aktuálně se děje

7. září 2024 9:09

Válku to nerozhodne, reagoval Austin na požadavek ohledně úderů do hloubi Ruska

Američané se stále moc netváří na jeden z požadavků Kyjeva. Ministr obrany Lloyd Austin v pátek na základně Ramstein řekl, že pokud Ukrajina obdrží povolení k používání západních zbraní k útokům v hloubi Ruska, o které žádá ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, situaci na bojišti to stejně nezmění. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy