Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Vánoční šílenství začíná: Obchody v Brně praskaly ve švech, obchodníci hlásí velké obraty

Vánoce
Vánoce
Foto: Pixmac

Brno - Začátek předvánoční nákupní horečky je už patrný také na jižní Moravě. Obchodníci hlásí vyšší obrat. Například nákupní centrum Vaňkovka v Brně navštívilo o víkendu zhruba 133 tisíc návštěvníků.

"Je vidět, že vánoční nákupy již definitivně vypukly. Příznivá ekonomická situace a relativně nízká nezaměstnanost se odráží ve zvýšené poptávce po zboží, takže nás čekají tento rok bohaté Vánoce," uvedl ředitel obchodního domu Martin Kondrát.

Plně vytížené bylo podle něj i parkoviště obchodního domu. "Posílili jsme personál, který pomáhal naše návštěvníky navádět na volná parkovací místa," dodal Kondrát. Plná parkoviště byla i jinde v Brně. Loni to způsobovalo problémy s dopravou, ty letos zatím nejsou.

Podle ředitele brněnského nákupního centra AVION Shopping Park Petra Navrátila se lidé začali vydávat za nákupy ve výrazně větší míře už minulý týden a tento víkend to ještě znásobil.

"Oživení dokazují i obraty jednotlivých obchodníků našeho centra. Věřím, že v letošním roce budou opět pokořeny veškeré rekordy z minulých let," uvedl Navrátil.

Témata:  obchody Jihomoravský kraj Vánoce

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 16:59

Kreml chce zatlačit Ukrajince hlouběji, obává se střel ATACMS

V případě, že Kyjev získá od Spojených států taktické balistické střely ATACMS s delším doletem, Rusko bude nuceno provést hlubší vojenské akce proti ukrajinským silám a rozšířit tzv. nárazníkovou zónu.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy