Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Dvě představení Ovčáčka čtveráčka byla vyprodána za rekordních osm minut

Jiří Ovčáček
Jiří Ovčáček
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Zlín – Dvě pražská představení „nekorektního kabaretu" Ovčáček čtveráček, který má na svědomí zlínské divadlo, byla dnes vyprodána za osm minut. Informovala o tom mluvčí zlínského divadla Veronika Jurčová. 

Kabaret, který vznikl spontánně na konci října, bude mít 6. února v Praze derniéru. Divadelníci tímto kouskem reagovali na události související s udělováním státních vyznamenání. Kromě prezidentova mluvčího Jiřího Ovčáčka se tak ve hře objeví třeba i dalajláma, Jiří Brady, několik politiků i zpěvák Daniel Hůlka.

Za autorstvím kabaretu stojí skupina undergroundových vtipálků z řad divadelníků, která si říká Pia Fraus. Hlavní roli hradního mluvčího ztvárnil Marek Příkazký.

Představení se uskuteční v Divadle Za plotem při psychiatrické léčebně v Bohnicích. „Na každé představení bylo asi 250 míst, všechna byla vyprodána za několik minut," uvedla Jurčová.

Po Praze Městské divadlo Zlín zavítá do Brna. Lístky na dvě tamní představení byly prodány za půl hodiny. Kabaret lidé uvidí i 29. ledna v Ostravě, lístky by se měly prodávat již brzy.

Představení zachycuje prezidentova mluvčího Ovčáčka jako svérázného hrdinu nynější doby měl premiéru ve Zlíně na začátku listopadu, divadlo od té doby přidalo řadu repríz, vždy byly okamžitě vyprodány.

Divadlo pozvalo Jiřího Ovčáčka již na premiéru, nepřijel však a „angažovaným divadelníkům" popřál hodně zdaru. Nyní jej divadelníci opět zvali na derniéru. Ovčáček však zatím nezareagoval.

Témata:  Městské divadlo Zlín Jiří Ovčáček

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy