Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kabaret Ovčáček čtveráček se loučil. Derniéru v kinech vidělo 17.652 diváků

Jiří Ovčáček
Jiří Ovčáček
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Zlín - Derniéra Ovčáčka Čtveráčka se uskutečnila 7. února v pražském Divadle Za plotem a satelity ji přenášely do 70 kin v zemi. Nekorektní kabarer vidělo na plátnech 17.652 diváků. Hrubé tržby dosáhly na tři a tři čtvrtě milionu korun.

"Na 13.000 diváků zhlédlo samotný přímý přenos vysílaný z areálu bohnické léčebny v Praze, zbytek pak viděl záznamy promítané v ten samý den bezprostředně po konci přímého přenosu. Divadlo tím více než ztrojnásobilo celkový počet diváků této inscenace, neboť premiéru a reprízy ve Zlíně a zájezdová představení v Brně, Ostravě a Praze vidělo v divadlech diváků 5100," uvedla Jana Stránská, zástupkyně distribučního labelu prenosydokin.cz, který byl producentem přenosu.

Podle ní tak vznikl rekord v počtu diváků sledujících přímý satelitní přenos v českých kinech. "Zcela vyprodáno bylo v Brně, Českých Budějovicích, Jihlavě, Olomouci, Opavě, Pardubicích, Plzni, Praze, Říčanech, Semilech, Slaném, Uherském Hradišti, Vsetíně, Valašských Kloboukách a Zlíně," uvedla Stránská. Téměř vyprodáno bylo v mnoha dalších českých a moravských městech. Nejvíce diváků, 3300, dorazilo do pražských kin.

"Že bude mít Ovčáček čtveráček takto grandiózní finále, by nás před necelými čtyřmi měsíci, kdy celý nápad překotně vznikal, ani ve snu nenapadlo," uvedl režisér inscenace Petr Michálek, který je také ředitelem Městského divadla Zlín.

"Některá kina si dokonce kvůli přenosu Ovčáčka čtveráčka teprve pořizovala satelitní zařízení či záznamovou techniku," uvedla Stránská.

"Atmosféra přenosu byla velmi příjemná, diváci se k nám sjeli z celého okolí. Během přenosu se publikum smálo a při závěrečných titulcích vypuknul nadšený potlesk," uvedl zástupce Kina Radnice v Jablonci nad Nisou.

Témata:  Městské divadlo Zlín kina Jiří Ovčáček

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 13:46

Černochová vymění šéfa Vojenského zpravodajství. Bude jím Bartovský

Vláda ve středu na návrh ministryně obrany Jany Černochové (ODS) odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Bartovského ředitelem Vojenského zpravodajství (VZ). Po úterním projednání na plénu sněmovního obranného výboru tak byly splněny zákonné podmínky pro jeho jmenování.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy