Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Podnikatelé uspořádali protestní "smuteční průvod" jako nesouhlas s EET

Placení, tržby, ilustrační foto
Placení, tržby, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Praha - Prahou dnes odpoledne projel protestní "smuteční průvod" automobilů živnostníků a podnikatelů, kteří nesouhlasí se zákonem o elektronické evidenci tržeb (EET).

Podle organizátorů protestu je EET hrobem svobodného podnikání. Zhruba 40.000 podnikatelů v pohostinství a ubytovacích službách začne elektronicky evidovat tržby ve čtvrtek.

V čele průvodu jel vůz s rakví a černými vlajkami a nápisem Konec svobodného podnikání. Účastníci protestu se po 17:00 krátce zastavili před budovou ministerstva financí v Letenské ulici a zapálili zde svíčky. "V hlubokém zármutku oznamuje všem občanům, že dne 30.11. tiše, bez boje, skoná svobodné podnikání," stálo na parte, které účastníci vyvěsili na svých vozech.

Proti EET se chystají i další protesty. Asociace podnikatelů a manažerů vyzvala podnikatele a živnostníky, aby vyjádřili nesouhlas s elektronickou evidencí tržeb tím, že ve čtvrtek přeruší provoz svých obchodů.

Témata:  Praha elektronická evidence tržeb

Související

Aktuálně se děje

7. září 2024 9:09

Válku to nerozhodne, reagoval Austin na požadavek ohledně úderů do hloubi Ruska

Američané se stále moc netváří na jeden z požadavků Kyjeva. Ministr obrany Lloyd Austin v pátek na základně Ramstein řekl, že pokud Ukrajina obdrží povolení k používání západních zbraní k útokům v hloubi Ruska, o které žádá ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, situaci na bojišti to stejně nezmění. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy