reklama

Server HlidaciPes.org se dostal k nahrávce, která má mimo jiné ukazovat Forejta při užívání drog. Připomíná přitom, že něco takového představuje značné bezpečnostní riziko. „Součástí příběhu, který se aktuálně odehrává kolem šéfa hradního protokolu Jindřicha Forejta, jsou i nelegální drogy a sexuální hrátky," píše server.

HlidaciPes.org je prý v kontaktu s mužem, který tvrdí, že je dealerem drog a dodavatelem „sexuální společnosti" na večírky. „Redakce se vzhledem k závažnosti celé situace – možné podezření na bezpečnostní riziko v bezprostřední blízkosti hlavy státu – rozhodla video zakoupit. Nahrávky potvrzují, že Jindřich Forejt je snadno vydíratelný. Redakce je však nebude publikovat," uvedl server.

Hrad sice v úterý potvrdil, že Forejt končí, k videu a dalším informacím se však nevyjádřil. Řada komentářů se však mezitím objevila na sociálních sítích. „Kreml skrze Lukoil nedávno vykoupil Martina Nejedlého z dluhů, aby mohl dál řídit rezidenta Zemana. Nyní končí šéf protokolu, který s Nejedlým soupeřil o vliv na Zemana. Člověk bez pracovní smlouvy v kanceláři hlavy státu a bez bezpečnostní prověrky teď bude mít Zemanovo řízení jen sám pro sebe. Deset let učení se řemeslu v Rusku pana Nejedlého připravilo na dnešek dobře?" komentoval vývoj na Hradě Jakub Janda z think-tanku Evropské hodnoty.

 

„Svátky podle protokolu: Mikuláš, Anděl a Forejt. Všude samej sníh," rýpnul si bývalý mluvčí ministerstva zdravotnictví Tomáš Cikrt. „Připadá mi úplně šílené, že žijeme v zemi, kde i nás, nejen pana Forejta, třeba někdo točí v našich domovech, a pak s tím obchoduje," napsal na Twitteru novinář serveru iDnes.cz Josef Kopecký.

 

 

Další uživatelé žertují o „bílých Vánocích" či o tom, že Forejt právě odstartoval svou kampaň. „Dělat protokoláře MZ, tak si asi taky chci večer vystřelit mozek z hlavy," měl pro Forejta pochopení další diskutující. „Nepřijde mi normální, že se víc řeší to, jestli Forejt šňupal, než to, kdo ho točil a jaké měl záměry. Na tohle snad BIS a další nenaletí.." dodal další.

 

 

„Hlavním hrdinou napínavého thrilleru je Jindřich Forejt, stárnoucí protokolář a expert na obzvláště obtížné situace," napsal na Twitteru spisovatel a novinář Jaroslav Kmenta.

Redakce serveru EuroZprávy.cz dala Jindřichu Forejtovi prostor k vyjádření. Zatím ale nezareagoval.