reklama

Hodnota prvních pěti výher bude v rozmezí od 100.000 korun do jednoho milionu korun, včetně věcné výhry automobilu. Na zajištění loterie už vypsalo otevřené výběrové řízení. Ministerstvo o tom informovalo v dnešní tiskové zprávě.

Loterie má podle úřadu zákazníky motivovat k přebírání účtenek, a tím zvýšit efektivitu systému evidence tržeb a podpořit řádný výběr daní.

„Ročně budeme rozdělovat peněžité i věcné výhry ve výši 65 milionů korun. Počet výher se tak bude pohybovat od 20 do 30 tisíc měsíčně. Hodnota prvních pěti výher bude v rozmezí od 100 000 do 1 milionu korun, včetně věcné výhry automobilu. Ostatní výhry jsou rozděleny do nižších finančních částek v řádech desetitisíců a stovek korun," vypočítává náměstkyně ministra financí Alena Schillerová. „Losování bude probíhat každý měsíc, vždy 15. kalendářní den, a to z účtenek vydaných za předem stanovené období," dodává náměstkyně.

Minimálními způsoby přihlášení se do Účtenkovky, tj. pro zasílání účtenek, bude webová služba a mobilní aplikace. Současně budou činěny ze strany MF aktivní kroky k bezplatnému získávání partnerů, kteří by byli náběrovým místem, tj. zprostředkovaným asistenčním místem pro zaregistrování účtenky a přihlášení hráče do účtenkové loterie.

Ministerstvo financí vyhlásilo veřejnou zakázku, jejímž předmětem není žádný IT systém na klíč, ale zajištění souboru služeb, které jsou s realizací účtenkové loterie spojené. Vítěz výběrového řízení bude pro Ministerstvo financí zajišťovat registraci hráčů, registraci a příjem účtenek, losování a výplatu výher a zákaznickou podporu. Součástí poskytované služby je i vytvoření a údržba webových stránek a mobilní aplikace pro hráče.