Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Lidé, kteří natočili video s Forejtem, jsou špíny, řekl ostře Zeman

Miloš Zeman, prezident ČR
Miloš Zeman, prezident ČR
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Česká média spekulují, že za odchodem šéfa hradního protokolu Jindřicha Forejta stály intriky kancléře prezidenta Vratislava Mynáře a hlavního Zemanova poradce Martina Nejedlého. Prezident Miloš Zeman to odmítl.

Ke kompromitujícímu videu, na něž média v posledních dnech upozornila a na němž je údajně Forejt zachycen, Zeman řekl, že ho neviděl a ani ho vidět nechce. Lidi, kteří ho natočili, označil za špínu, stejně jako ty, kteří ho koupili.

"Jestliže jsem tolerantní vůči soukromému životu svých spolupracovníků, tak to platí o každém včetně pana Forejta. Pokud tímto soukromým životem nepřekračuje zákon, tak mě do toho nic není," uvedl prezident v rádiu Impuls. Video z rozhovoru zveřejnil server iDNES.cz.

Zeman řekl, že se Forejt rozhodl rezignovat z osobních a zdravotních důvodů. "A já udělám všechno pro to, aby se naplnil jeho sen, to znamená, aby se stal velvyslancem ve Vatikánu," řekl prezident. Zaslouží si to podle něj za obrovskou práci, kterou v minulosti vykonal. Dodal, že se výměna na postu ředitele protokolu nestala narychlo, ale šlo o proces, který trval několik měsíců.

"A pokud jde o to, že si Jindra potřebuje odpočinout, milý pane redaktore, já mám občas také pocit, že si potřebuji odpočinout," uzavřel prezident.

Témata:  Miloš Zeman Jindřich Forejt

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy