Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Beroun přivítal Zemana pískotem a červenými kartami

Miloš Zeman, prezident ČR
Miloš Zeman, prezident ČR
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Beroun - V Berouně přivítalo prezidenta Miloše Zemana zhruba pět set odpůrců i příznivců. Odpůrci ukazovali prezidentovi desítky červených karet, někteří měli vlajky Tibetu. Vystoupení prezidenta předcházel pískot, který chvílemi přerušoval i diskuzi. Zeman je ve středních Čechách od pondělí na třídenní návštěvě. "Rozčílení není program," komentoval vystoupení odpůrců Zeman.

Odpůrci svou akci připravovali mimo jiné i přes facebook, kde se zároveň domlouvali i na průběhu protestu. Ten má podle nich proběhnout slušně a kromě ukázání transparentů se někteří z odpůrců chystají k prezidentovi během jeho odpoledního setkání s berounskými občany otočit zády.

"Rádi bychom nenarušovali žádným způsobem průběh prezidentovy návštěvy v Berouně. Chceme se postavit v co největším počtu lidí za pódium, rozvinout transparent, nevolat žádná hesla, prostě mlčet," uvedl na facebooku jeden z účastníků akce Jan Vrobel. Na berounském náměstí je ale situace zcela odlišná. Během prezidentovy řeči se ozývají hlasité výkřiky. Diskutující kritizují například Zemanovy vztahy s Čínou.

V jedné z prvních řad čekala na prezidenta i paní Olga, která naopak patří mezi jeho příznivce. "Hrozně moc mu fandím, myslím si, že je to velmi moudrý člověk a že to opravdu dělá velmi dobře všechno," řekla ČTK.

Další z příchozích se přišla na prezidenta podívat. "My jsme vždycky vítali každého prezidenta," podotkla.

Po pondělní návštěvě středočeského hejtmanství a Vlašimi dnes prezident zamířil na veřejné vnitrostátního letiště u Benešova, poté do Berouna a čeká ho ještě návštěva Sedlčan na Příbramsku. Ve Vlašimi na setkání s veřejností převažovali Zemanovi příznivci, odpůrců bylo mezi zhruba 400 lidmi jen několik.

Ve středu má prezident na programu cestu do Jinců na Příbramsku, kde se setká mimo jiné se zástupci dělostřeleckého pluku.

Témata:  Miloš Zeman Středočeský kraj

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 19:16

Zaměstnanci UNRWA tvrdí, že je izraelská armáda po zadržení mučila

Zaměstnanci Agentury OSN pro palestinské uprchlíky (UNRWA), které zadrželi izraelské bezpečnostní složky, hovořili o špatném zacházení a mučení v době zadržení. Upozornil na to ve čtvrtek ředitel UNRWA Philippe Lazzarini, uvedl server The Guardian.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy