Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zdravotníci v babyboxu v Pardubicích našli novorozenou holčičku

Babybox, ilustrační fotografie
Babybox, ilustrační fotografie
Foto: Radek Sycha, EuroZprávy.cz

Pardibuce - V babyboxu, který je umístěn v areálu nemocnice v Pardubicích, našli krátce po půlnoci na dnešek novorozenou holčičku. Byla zabalená v mikině a starém ženském oblečení.

"Sestřička Eva nalezla děťátko narozené před krátkou chvílí, velmi malé a podchlazené," uvedl zakladatel babyboxů Ludvík Hess.

Podle statistik bylo v Pardubicích za osm let fungování babyboxů odloženo šest dětí. V celostátních statistikách je holčička z Pardubic letošním 16. dítětem nalezeným v babyboxech.

Schránky jsou umístěny tak, aby se lidé nemuseli bát, že je při odkládání dítěte někdo překvapí. Schránky mají i své kritiky. Tvrdí že, babyboxy odporují některým článkům Úmluvy o právech dítěte, například právu na jméno, totožnost, státní příslušnost a právu znát své rodiče.

Témata:  BabyBox děti Pardubice

Aktuálně se děje

10:59

Korupce v Rusku. Šojgu přijde o náměstka, soud ho poslal do vazby

Ruskem otřásá korupční aféra na nejvyšších místech. Moskevský soud ve středu poslal do vazby náměstka ministra obrany Sergeje Šojgua. Timur Ivanov byl zadržen v úterý pro podezření z braní úplatků, za což v případě odsouzení hrozí až 15 let vězení. O případu informují ruská média. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy